Waterlekkage voorruit Volvo

Een veel voorkomende klacht af fabriek bij Volvo type C30/S40/S60/S80/V50/V60/V70/XC60/XC70 is waterlekkage door de voorruit. De professionele aanpak van dit lek is om de ruit opnieuw te de- en monteren. Het simpel aansmeren met een beetje kit is geen afdoende oplossing.

Meestal merkt u de lekkage pas op als u met de auto in de wasstraat bent geweest of na een zware regenbui. De lekkage ontstaat omdat de voorruit niet goed vastzit in de sponning. Dit komt omdat de autoruitkit niet goed hecht aan bovenaan bij de voorruit en dan lekt. Een al dan niet gedeeltelijk loszittende voorruit is ook nog eens onveilig bij een aanrijding. In de meeste gevallen wordt de kwaal pas na een aantal jaar ontdekt en hoewel dit waarschijnlijk een constructiefout is wil de Volvo-dealer u meestal niet tegemoet komen in de kosten.

Opnieuw monteren

In 90% van de gevallen kunnen wij uw huidige voorruit heel demonteren en vervolgens opnieuw monteren. De kosten hiervan bedragen € 189,00 incl. BTW. Hierbij zijn ook alle benodigde onderdelen zoals klemmetjes, lijsten en autoruitkit inbegrepen. Het lekkageprobleem is hiermee verholpen en uw auto is weer veilig.

Kans op breuk

Er bestaat helaas een kleine kans op ruitbreuk. In de loop van de jaren heeft uw voorruit al meerdere kleine steenslag doorstaan, echter zijn dit wel vaak kleine oppervlakkige beschadigingen geworden. Aan de rand van uw voorruit kan een kleine beschadiging bij demontage tot ruitbreuk leiden. Heeft u pech en behoort u tot de 5% waarvan bij demontage de huidige voorruit scheurt of is de conditie van de voorruit toch al slecht door krassen of veel pitjes in de voorruit kunt u kiezen voor een nieuwe voorruit.
Wij hanteren eerlijke prijzen voor alle nieuwe voorruiten. Kiest u meteen voor een nieuwe voorruit? Dan verzoeken wij u dit bij het maken van de afspraak direct duidelijk te maken zodat de nieuwe voorruit op voorraad is.

Prijzen voorruit Volvo

U vindt de prijs simpel en snel op onze prijspagina:

Prijslijst Volvo voorruiten

 

Afspraak maken

U kunt ook simpel en snel online een afspraak bij ons maken. Zet hierbij uw voorkeuren, vragen en aanvullende details over uw autoruitschade en wij bellen u terug om een passende afspraak met u te maken.

Maak nu een afspraak

In de buurt

Op een aantal locaties in Nederland hebben wij dealers die op afspraak voor u klaarstaan.